Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Συντάξεις και άκοπος πλουτισμός


Επειδή, όπως έχω καταλάβει, οι πιο θορυβώδεις αντιδράσεις γίνονται από ευνοημένους κλάδους εργαζόμενων, αλλά στο όνομα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, βρήκα μιαν ανακοίνωση της ΔΡΑΣΗΣ που ενισχύει αυτή την άποψη.


Αναρτήθηκε 25/02/2012
Του/Της Στέφανου Μάνου
Αναζητήθηκαν τρόποι περικοπής δαπανών. Η τρόικα πρότεινε την κατά 20% περικοπή των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα. Εθίγη η ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ, που απαίτησε και τελικώς επέβαλε στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να μειωθούν όλες οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, και όχι κατά 20% οι συντάξεις των ευγενών ταμείων.
…...…
Η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ κατά 12% αποτελεί προκλητική αδικία για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και κοινωνικά αδικαιολόγητη εύνοια για τους συνταξιούχους των ευγενών ταμείων.

Επειδή για την ίδια σύνταξη οι εισφορές στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες των ευγενών ταμείων και επειδή οι μεν συνταξιούχοι του ΙΚΑ συνταξιοδοτούνται στα 65 ενώ οι «ευγενείς», κατά κανόνα, στα 55. Και επειδή οι συνταξιούχοι των ευγενών ταμείων έχουν και πλήθος άλλων παροχών πέραν της σύνταξης.
….......
Υποχρεώνονται χωρίς λόγο οι επιχειρήσεις να δημοσιεύουν τον ισολογισμό τους στον Τύπο. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άκοπος πλουτισμός των ιδιοκτητών εφημερίδων. Υποχρεώνεται ο πατέρας που χαρίζει ένα διαμέρισμα στην κόρη του να προσλάβει δικηγόρο και η κόρη άλλον ένα. Άκοπος πλουτισμός των δικηγόρων. Συντάσσει συμβόλαιο συμβολαιογράφος στο εξωτερικό για μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα. Θα πληρωθούν συμβολαιογραφικά δικαιώματα στον συμβολαιογραφικό σύλλογο της περιοχής του ακινήτου. Άκοπος πλουτισμός των συμβολαιογράφων.

..........
Για ένεση χονδρικής τιμής 1.000 ευρώ, ο φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος (νομοθετημένο από το κράτος) ίσο με 350 ευρώ. Για την ίδια ένεση ο Γερμανός φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος 38,10 ευρώ. Άκοπος πλουτισμός του φαρμακοποιού.

Είναι αποδεκτό νομίζω ότι ο Μάνος μιλάει μετά λόγου γνώσης.
Επειδή έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να φωνάζουμε από μικροί για την μεγάλη αντίθεση του Κεφαλαίου και του λαού, είναι καιρός να δούμε και τις άλλες μικρότερες αντιθέσεις και αδικίες που φτιάχνουν μια κατακερματισμένη και  πολύπλευρα  πτωχεύουσα κοινωνία και χώρα.

 
Δεν εννοώ βέβαια να τα βάλουμε προσωπικά με συνανθρώπους σε ευγενείς κλάδους που πέτυχαν προνόμια, οποιοσδήποτε θα τα εκμεταλλευόταν, (ούτε δικαιολογώ την εκμετάλλευση της θέσης με φακελάκι, γρηγορόσημο κτλ). Αλλά κάποτε πρέπει να τελειώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου